Weer Las Vegas
Weer en klimaat, tips & informatie

Weer Las Vegas

Ga jij een bezoek aan de stad Las Vegas brengen? Dan kun je jouw korte broeken, shirtjes en luchtige schoenen alvast inpakken. In deze stad is het namelijk vaak heel heet en droog. Waar dit door komt? Dit komt puur door de ligging van Las Vegas; de stad ligt eigenlijk in een woestijn. Er is in en rondom Las Vegas dan ook sprake van een woestijnklimaat.

Het weer in Las Vegas

In Las Vegas komt heel incidenteel regen voor. De hoeveelheid dagen dat er in Las Vegas regen valt, zijn vaak op twee handen te tellen. In plaats daarvan kenmerkt dit gebied zich met name door droogte. Extreme droogte zelfs. Deze extreme droogte gaat in de zomer ook gepaard met (heel) hoge temperaturen. In de winter kan het daarentegen ook behoorlijk koel zijn in Las Vegas.

Alles over Las Vegas

Weer Las Vegas 14 dagen

Las Vegas staat bekend om zijn bruisende atmosfeer en schijnbaar eindeloze zonnige dagen, en de komende 14 dagen beloven geen uitzondering te zijn op deze levendige reputatie. De woestijnstad verwelkomt bezoekers met een voorspelling van aangename temperaturen en een overvloed aan zonneschijn, waardoor het de ideale bestemming is voor zowel ontspanning als entertainment. De dagelijkse temperaturen schommelen rond de comfortabele grens van 20 tot 25 graden Celsius, met milde avonden die zorgen voor perfecte omstandigheden om de sprankelende lichten en extravagante shows van de beroemde Strip te verkennen. Het is raadzaam om overdag zonnebrandcrème te dragen, aangezien de zon nog steeds krachtig schijnt in deze woestijnomgeving.

Weer en klimaat in Las Vegas

Het klimaat van Las Vegas wordt gekenmerkt door zijn woestijnomgeving, met hete zomers en milde winters. De stad, gelegen in de Mojave-woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten, ervaart extreme temperaturen gedurende het hele jaar. De zomers zijn bijzonder heet, met temperaturen die regelmatig de 100 graden Fahrenheit (ongeveer 38 graden Celsius) overschrijden. Hittegolven zijn gebruikelijk, en de zon schijnt vrijwel het hele jaar door. In de wintermaanden dalen de temperaturen tot een meer comfortabel niveau, met overdag gemiddelden die variëren tussen de 50 en 60 graden Fahrenheit (10-20 graden Celsius). ’s Nachts kan het echter behoorlijk koud worden, met temperaturen die dichtbij het vriespunt liggen. Neerslag is schaars in Las Vegas, en de stad staat bekend om zijn droge klimaat. Regenval is sporadisch en concentreert zich meestal in de wintermaanden.

Wat is de beste reisperiode voor Las Vegas?

Ben je jouw vakantie naar Las Vegas aan het uitzoeken? Dan is het wellicht raadzaam om de zomerperiode (juni t/m augustus) te mijden. Tijdens deze periode ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 34 en 36 graden; extreem warm dus.

De beste reisperiode zijn eigenlijk de maanden mei, september en oktober. Mocht je de hoge temperaturen geen probleem vinden, kun je uiteraard ook in de zomer naar Las Vegas toe gaan. Zorg er in dat geval voor dat je nóóit zonder water straat op gaat. Bij dergelijke temperaturen is het belangrijk om veel (water) te blijven drinken.

Weer Las Vegas per maand

Weer Las Vegas Januari

2° tot 14°

Weer Las Vegas Februari

5° tot 18°

Weer Las Vegas Maart

7° tot 21°

Weer Las Vegas April

11° tot 25°

Weer Las Vegas Mei

16° tot 31°

Weer Las Vegas Juni

21° tot 38°

Weer Las Vegas Juli

25° tot 41°

Weer Las Vegas Augustus

24° tot 39°

Weer Las Vegas September

19° tot 35°

Weer Las Vegas Oktober

13° tot 28°

Weer Las Vegas November

7° tot 20°

Weer Las Vegas December

2° tot 14°