Las Vegas strip, stilstaan verboden op voetgangersbruggen!

Op de wereldberoemde Las Vegas Strip is het sinds afgelopen dinsdag (16 januari 2023) verboden om stil te staan of te stoppen op de voetgangersbruggen. Overtreders riskeren een boete van 1.000 dollar (ongeveer 921 euro) of zelfs een celstraf van maximaal zes maanden. De Strip, gevuld met hotels en casino’s, is een belangrijke toeristische attractie in de Amerikaanse stad, waar bezoekers vaak foto’s maken vanaf de voetgangersbruggen.

Dit verbod, dat het “stoppen, staan of deelnemen aan activiteiten die anderen verhinderen door te lopen” verbiedt, is ingevoerd om de voetgangersstroom op de bruggen vlot te houden. Het voorstel voor dit verbod werd deze week unaniem gesteund door volksvertegenwoordigers in Clark County, waar Las Vegas gelegen is.

Het district benadrukt dat het verbod niet gericht is op straatartiesten en mensen die foto’s maken op de bruggen. Het hoofddoel is om ervoor te zorgen dat de Las Vegas Strip een veilige omgeving blijft voor bezoekers om te verkennen en over te steken. Het gebruik van liften, trappen en roltrappen blijft toegestaan.

Sommige critici uiten bezwaren tegen het verbod, waarbij ze stellen dat het in strijd is met onder andere het recht op demonstratie en de vrijheid van geloofsovertuiging. Clark County van plan is borden te plaatsen op de bruggen om bezoekers te informeren over de noodzaak om door te lopen en stilstand te vermijden.